Wanneer u overweegt om de ontwikkeling van (een deel van) uw software uit te besteden, wilt u wel zeker zijn van een goed resultaat. Wij hebben een proces ontwikkeld dat er voor zorgt dat u zelf de regie houdt, terwijl u de software ontwikkeling toch aan een ander over laat.
Samenwerking
De te ontwikkelen applicatie bouwen wij samen. U bent verantwoordelijk voor de business, wij zijn verantwoordelijk voor de techniek. U bepaalt zelf welke vorm van samenwerking u kiest. Heeft u behoefte aan een aanvulling op uw eigen team of moeten wij de verantwoordelijkheid volledig op ons nemen? U kiest hoe u met ons wilt samenwerken:
Het toevoegen van een dedicated team aan uw eigen organisatie.
Capaciteit door middel van een detachering vanuit Nederland of op afstand.
Door een gedegen analyse vooraf kunnen we duidelijk zijn over het te verwachten resultaat. Wij werken volgens een Agile methode waardoor alles transparant en volgens planning zal verlopen. Gedurende de ontwikkelingen worden er regelmatig nieuwe status rapportages en inschattingen gemaakt. Op deze manier kunt u continu beslissen over de voortgang en de prioriteiten.
Oplevering en onderhoud
Vanwege de Agile ontwikkelmethodiek is het mogelijk om steeds nieuwe werkende delen van de software op te leveren. Afhankelijk van de situatie zal deze reeds operationeel gebruikt kunnen worden of gefaseerd worden ingevoerd. In combinatie met QA en testen wordt er gezorgd voor het aansluiten van de nieuwe software op de bestaande applicaties en infrastructuur. Wij kunnen zorgen voor een gemakkelijke deployment van de software.
Wanneer de software (applicatie of app) volledig stabiel is kunt u beroep doen op ons voor het uitvoeren van wijzigingen en (periodiek) onderhoud. Hierover kan een SLA op maat worden afgesloten die rekening houdt met de wensen en eisen van de omgeving waarin de software gebruikt wordt.
Wanneer er geen ervaring is met nearshoring, offshoring of überhaupt met outsourcing van software ontwikkeling, dan is het vaak lastig om een goed beeld te krijgen wat dit inhoudt. Dan is een goede voorbereiding van groot belang om te kunnen beoordelen of nearshoring wat voor uw organisatie kan betekenen en wat er van u verwacht wordt om het te laten slagen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan een goede start van de activiteiten. Het voordeel van zaken doen met een Nederlands bedrijf is dat wij u in de opstartfase uitgebreid begeleiden. Door middel van een goede analyse van uw situatie kunnen wij adviseren wat voor samenwerking voor u het beste zou kunnen zijn.
Een gestructureerd proces
De manier waarop projecten (of detacheringen) worden opgestart is van vele factoren afhankelijk die te maken hebben met zaken als
omvang van het werk
ervaring bij de opdrachtgever
aard van de werkzaamheden
eventuele deadlines, risico’s en andere randvoorwaarden
Op basis van een zorgvuldige afweging worden keuzes gemaakt om de onderstaande fasen van het opstarten van een nearshore traject te doorlopen.
Eerste inventarisatie omtrent de inhoud van de vraag en de match tussen opdrachtgever en Addcode
Vooronderzoek op basis van vooraf vastgestelde deliverables
Inschattingen, aanpak en offerte
kennismaking en kick off op locatie of bij u op kantoor.
Inrichten van projectorganisatie, ontwikkelomgeving en kwaliteitsbewaking
Eerste sprint.
Meer weten over het starten met nearshoring?
In het onderstaande factsheet kunt u meer lezen hoe een samenwerking met Addcode in zijn werk gaat.
H
Hoe wordt het testproces geïntegreerd in onze ontwikkel omgeving?
Hoe wordt het testproces geïntegreerd in onze ontwikkel omgeving?
Het testteam maakt een integraal deel uit van het (agile) ontwikkelteam. Hierin wordt er voor gezorgd dat alles wat er gebeurt op het gebied van QA en testen geïntegreerd wordt in uw ontwikkelomgeving. Soms zijn er testtools aanwezig of is er een mogelijkheid om testen op te nemen in de ontwikkelomgeving, maar vaak zorgen wij zelf voor de benodigde tools. Wij gebruiken test management tools als TestRail, TestManager en TestLink, Functional Test Automation tools als Selenium, TestComplete, SoapUI en CodedUI en een automated test tool als JMeter
H
Kunnen jullie testers ook zelf testcases maken?
Kunnen jullie testers ook zelf testcases maken?
In de meerderheid van de gevallen gebeurt dit inderdaad. Het hangt natuurlijk af van het type samenwerking, maar onze testengineers werken over het algemeen zeer nauw samen met het development team. In deze samenwerking zorgt het testteam voor het aanmaken van de testcases, het testen en het rapporteren van deze resultaten, welke in nauwe samenwerking worden besproken om de ontwikkeling te verbeteren en de kwaliteit te verhogen. Ook wanneer een tester niet in uw organisatie werkzaam is en op afstand werkt is het dus prima mogelijk om het volledige proces van testen, met alle facetten, uit te besteden.
K
Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?
Kunnen software ontwikkelaars bij ons op kantoor werken?
Ja en nee. Onze softwareontwikkelaars komen regelmatig naar onze opdrachtgevers toe om daar te werken aan lopende projecten of nieuwe projecten op te starten of op te leveren, maar de basis van wat wij doen is gebaseerd op een situatie waarbij de mensen op afstand voor u ontwikkelen. Door jarenlange ervaring, de beste mensen en een zeer strak proces zijn wij in staat om dit zo te organiseren dat u vooral kunt profiteren van de voordelen van nearshoring. Sinds vorig jaar laten wij onze allerbeste mensen ook naar Nederland komen om hier te werken. Zo bieden wij capaciteit van mensen aan die in Nederland eigenlijk niet meer te vinden zijn. Deze lead developers ondersteunen onze buitenlandse teams en de opdrachtgevers met de lastigste uitdagingen, communicatie, architectuur en specifieke kennis over bijvoorbeeld agile development.
K
Wat is Nearshoring?
Wat is Nearshoring?
Nearshoring of Nearshore software ontwikkeling is het uitbesteden van softwareontwikkeling naar een ander land met een tijdsverschil van maximaal 2 uur. Voor Nederlandse bedrijven betekent dit vrijwel altijd uitbesteding naar Oost-Europa. Nearshoring is de tegenhanger van uitbesteden in eigen land en Offshore software ontwikkeling. Hierbij gaat het om uitbesteding naar bijvoorbeeld India, China of Zuid-Amerika. Nearshore software ontwikkeling is steeds populairder vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en de gunstige tarieven in Oost-Europese landen.
W
Wat zijn de risico’s van nearshore outsourcing?
Wat zijn de risico’s van nearshore outsourcing?
In grote lijnen zijn er een aantal categorieën van risico’s te benoemen die wij wel eens horen van organisaties die huiverig zijn om hun softwareontwikkeling uit te besteden.
Betrouwbaarheid van de leverancier
kwaliteit van de opgeleverde software
Behoud van kennis
Verlies van grip op het proces.
De meeste van deze aspecten zijn ofwel van tevoren goed te onderzoeken en in te schatten, ofwel te beheersen binnen het proces. Goed weten waar je aan begint en vooral ook kennis van de eigen (on)mogelijkheden zorgt voor een proces dat beheersbaar is. Wanneer je goed voorbereid begint aan een nearshoring traject kan je ten volle profiteren van de voordelen die het biedt.